Nationaal programma voor het behoud van het papieren erfgoed

Jubileumfeest: Metamorfoze in woorden en akkoorden

[07 11 2017]

Metamorfoze bestaat twintig jaar. We vieren dat met het jubileumfeest: Metamorfoze in woorden en akkoorden op dinsdagmiddag 7 november a.s. in Rotterdam.

Dankzij de samenwerking met meer dan 130 grote en kleine erfgoedinstellingen zijn talloze archieven, bibliotheekcollecties, correspondenties, boeken, kranten en tijdschriften die bedreigd werden door verval, behouden voor de toekomst. Door digitalisering is een groot deel online toegankelijk gemaakt via Delpher, het Geheugen van Nederland en de websites van de erfgoedinstellingen. Deze resultaten hebben we kunnen bereiken, onder andere door samenwerking met u. Daar gaan we over vertellen, maar anders dan u van ons gewend bent. Op 7 november krijgt u verhalen, liederen en muziek te horen over twintig jaar Metamorfoze en vijf eeuwen geconserveerd papieren erfgoed. 

Muzikaal-literair programma

Jacques Klöters (cabaretier/programmamaker) is de verteller en presentator van de middag. U krijgt muziek te horen van het muziek-ensemble Camerata Trajectina met zang van Nico van der Meel en Hieke Meppelink en van bekende zangers en muzikanten uit de kleinkunst, onder andere: Jetta Starreveld, Bas Marée, Rob van de Meeberg, Noortje Braat, Egon Kracht en Nico van der Linden (tevens muzikaal leider). De samenstelling en regie is verzorgd door Fred Florusse.

Jubileumboek

Irma Boom ontwerpt een boek voor Metamorfoze met een essay van Tijs Goldschmidt. Op 7 november presenteren we dit jubileumboek.

Praktische informatie

Datum en tijd: 
7 november 2017 | Ontvangst: 13.15 | Start programma: 14.00 | Feestelijke receptie: 17.00 -18.30 uur

Locatie: 
LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996 in Rotterdam
Bekijk hier de bereikbaarheid.

Aanmelden

Aanmelding is gesloten.