Nationaal programma voor het behoud van het papieren erfgoed

Bijeenkomst over digitaliseren en beschikbaar stellen BKT

[ 30 01 2017 ]

De Koninklijke Bibliotheek (KB) en Bureau Metamorfoze organiseren op donderdag 16 maart van 14.00 - 17.00 uur een informatieve bijeenkomst over digitalisering en beschikbaarstelling van boeken, kranten en tijdschriften voor erfgoedinstellingen in de aula van de Koninklijke Bibliotheek.

Over 'Bibliotheekcollecties in het Netwerk'

De komende jaren bouwt de KB aan een nationale digitale bibliotheek. Daarvoor willen we alle digitale bibliotheekcollecties aansluiten op een nationale infrastructuur, zodat alle beschikbare informatie voor iedereen gemakkelijk vindbaar is. 

In 2016 is onderzocht hoe deze aansluitingen in de praktijk gebracht kunnen worden. In deze bijeenkomst worden de resultaten van enkele pilots aan u teruggekoppeld en willen we graag met u bespreken hoe we samen verder willen bouwen aan een nationale digitale bibliotheek. Aan bod komen de aansluiting van metadata op de KB-infrastructuur, de aansluiting van regionale krantenbanken op Delpher en digitalisering van boeken, kranten en tijdschriften (met o.a. de nieuwe werkwijze van Metamorfoze voor deze materialen). 

Programma

  • 14.00 uur Ontvangst in de foyer
  • 14.30 uur Welkom door Hildelies Balk-Pennington de Jongh Sectorhoofd Marketing & Diensten
  • 14.45 uur Aansluiting van metadata op de bibliotheekinfrastructuur Roosmarijn de Groot (KB)
  • 15.15 uur Doorverwijsfunctie Delpher voor regionale krantenbanken Andrea van Boven en Anne Buteijn (ZB | Planbureau en Bibliotheek Zeeland)
  • 15.45 uur Metamorfoze en werkvoorraadgerichte aanpak Marg van der Burgh (Metamorfoze) en Jasper Faase (KB) 
  • 16.30 uur Afsluiting en borrel

Aanmelden

De nationale digitale bibliotheek