Nationaal programma voor het behoud van het papieren erfgoed

Lancering Schadeatlas ontwerptekeningen

[ 08 12 2023 - 15:45 - 08 12 2023 - 17:30 ]
Schadeatlas ontwerptekeningen

Op vrijdag 8 december lanceren we de nieuwe Schadeatlas ontwerptekeningen. U bent van harte welkom om deze feestelijke lancering bij te wonen. Vanaf 15:45 vieren we dat in het Research Centre van het Nieuwe Instituut (NI) in Rotterdam. Het programma duurt tot 17:30 met na afloop een borrel. U krijgt het boek (gratis!) mee naar huis. Verdere informatie over de invulling van het programma en de sprekers volgt snel. 

Schadeatlas ontwerptekeningen

De Schadeatlas ontwerptekeningen is het resultaat van een samenwerking tussen Metamorfoze en het Nieuwe Instituut. De nieuwe publicatie is de derde in een reeks (na de Schadeatlas archieven en Schadeatlas bibliotheken) en is een hulpmiddel bij herkennen en classificeren van schadebeelden bij ontwerptekeningen en biedt informatie over het beheer en behoud. 

De schadeatlas is gebaseerd op de collectie van het Nieuwe Instituut en toont middels beelden en tekst de verscheidenheid aan materialen, technieken, gebruikssporen en schades in architectuurarchieven. Daarnaast geeft de schadeatlas inzicht in het ontstaansproces van de ontwerptekeningen en hun specifieke kenmerken. Alle teksten in de schadeatlas zijn in het Nederlands en in het Engels. 

Tentoonstelling: Nederland op de tekentafel. 100 jaar toekomst ideeën

Na de lancering kunt u de opening van de tentoonstelling bij het NI over het 100-jarig bestaan van de Rijkscollectie voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw bijwonen.