Nationaal programma voor het behoud van het papieren erfgoed

Nieuwe Schadeatlas archieven

[ 23 03 2017 ]
Schadeatlas archieven, 2017

Metamorfoze heeft een nieuwe Schadeatlas archieven uitgegeven. Deze derde druk is aangevuld met alle tropische schades en opnieuw vormgegeven door Marise Knegtmans. De inhoud is gebaseerd op de uitgave uit 2007.

Kennisbijeenkomst

Op 8 juni 2017 organiseert Metamorfoze een kennnisbijeenkomst bij de Koninklijke Bibliotheek over het inventariseren van schades bij archieven en bibliotheken. Sprekers zijn Gabriëlle Beentjes en Gerrit de Bruin, beide senior adviseur conservering bij het Nationaal Archief. De restaurator Marijn de Valk en Femke Prinsen zijn erbij en Benita Jansma, conservator en restaurator bij het Regionaal Archief Alkmaar. De sprekers gaan in op het uitvoeren van een schadeinventarisatie, het doen van een steekproef en voorbeelden uit de praktijk. Lees meer over de bijeenkomst

Schade-inventarisatie

De Schadeatlas archieven is een hulpmiddel bij het uitvoeren van een schade-inventarisatie. De atlas dient tevens om meer inzicht te krijgen in de soorten schade en de oorzaken daarvan en kan tegelijk de aanzet vormen voor een conserveringsplan. 

Bestellen

Ga naar het formulier om een nieuwe Schadeatlas archieven te bestellen.